babamamatudakozo.hu - kezdőlap kattints a részletekért babamamatudakozo.hu - regisztráció

Első hetek a kisbabáddal: Félelmek, ösztönök, bababajok, szoptatás .... (X)

Szia! Belépsz vagy Regisztrálsz?

Nagy boldogság, amikor kisbabánkkal végre hazaérkezünk a szülés után, de azonnal ránk is szakad a nagy bizonytalanság. Miért sír? Lehet, hogy lázas? Vagy csak éhes? Vagy fáj a hasa? Lehet, hogy kevés a tejem? Melege van, túlöltöztettem? Hideg a keze, fázik? A kisbaba nem tud beszélni, érzelmeit, bajait testbeszéddel, mimikával, hangokkal, illatokkal jelzi. Ez egy nagyon kifinomult jelrendszer, és biztos lehetsz benne, hogy egy idő után pontosan érteni is fogod a kicsi jelzéseit. De a legfontosabb, hogy ne aggódj, még a legnagyobb mumus, a baba hasfájása is átmeneti állapot.

Dr. Lengyel Boglárka, a Doktor Mami filmekből ismert homeopata gyermekorvos, aki kisfilmjein keresztül már majd egy generációnyi kismamát segített át a babagondozás nehézségein, most neked is segít, hogy legyőzd az első időszak félelmeit, problémáit. Hallgasd meg az „Otthon a babával – az első hetek” című ingyenes előadást szeptember 15-én este 7 órakor.

 

A csecsemők hasfájása, a három hónapos kólika az egyik leggyakoribb bababaj. Ha kisbabánk hasa fáj, általában keservesen és vigasztalhatatlanul sír, és ilyenkor hajlamosak vagyunk nagyon megijedni. Az első hetekben, hónapokban a babák eleve sokszor puffadnak, ráadásul a cumizás és szoptatás során még több levegő juthat a bélrendszerükbe, ez okozza a hasfájásukat. Érdemes természetes, szelíd gyógymódokkal segíteni a kicsiknek. A tünetek jellegzetességeinek megfelelően megválasztott homeopátiás szerek, has masszázs, mind-mind segíti a panaszok enyhülését.

 

A másik leggyakoribb probléma a kórházból hazatérve, a baba etetése. Szinte alig van olyan kismama, akinek ne jelentene kisebb-nagyobb gondot a szoptatás. Amikor az ember az első hetekben a kezében tartja a kisbabáját, természetes, hogy bizonytalan. Egyrészt, először csináljuk. A baba is. Vannak „profi” kisbabák, akik ösztönösen jól szopnak, de a legtöbbnek és nekünk is, tanulni kell a folyamatot. A szoptatás alapja az ösztönök és a józan ész kombinációja. Az ösztönös lépéseké, amelyek biztonságosan vezetnek oda, hogy érezd mikor, hogyan, mennyi ideig szoptass. A józan észé, amely támogat abban, hogy mielőtt - nevezzük néven - teljes pánikba esve tápszerhez nyúlnál, gondold újra végig, valóban nincs-e más megoldás, mint a vízzel hígított por? Vannak természetes megoldások, amelyek a testet és lelket tudják egyszerre harmonizálni úgy, hogy a szoptatás valóban öröm legyen. A tej serkentésére is léteznek jól bevált gyógynövények, gyógyteák, homeopátiás megoldások.

 

Ne feledd! A szoptatás, amellett, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, a kötődést is erősíti.

 

dr. Lengyel Boglarka

 

Otthon vagy a kisbabáddal? Tanácstalan vagy a szoptatással, babagondozással kapcsolatban?

 

Hallgasd meg dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos ingyenes webináriumát szeptember 15-én este 7 órakor

 

Csatlakozz és jelentkezz most

 

 

Ajánló

GYORSKERESŐ

mom ON board

1

babamama CSOMAG #mindengyermekegyenlő

2

babamama CSOMAG - TÁMOGATÓI PROGRAM #mindengyermekegyenlő

Napi

Ha a megfelelő pár van melletted, akkor, igenis minden a lehető legjobban fog alakulni, ugyanis egymást támogatjátok majd. Építitek, segítitek, toljátok előre egymást. Ha az egyiknek nem megy valami, a másik feltölti energiával, és már haladnak is tovább. Ez amolyan csapatmunka.

- Oravecz Nóra -

A legjobb baba ajándék!